Pages


Makumatka maailmalle #1: Intia (1/3)




Heti alkuun tunnustus: ekaksi teemamaaksi valikoitui Intia ihan vaan pelkästä mukavuudenhalusta ja ajattelin ottaa vähän pehmeämmän laskun hommaan, ettei suorituspaineet nouse heti alussa liian korkealle. Intia on kulttuurinsa puolesta kiehtonut minua aina ja sen myötä eksyinkin kansalaisopiston kurssille kokkailemaan intialaista jo jokunen vuosi takaperin. 



Viime vuoden puolella järkkäiltiin myös ystävien kanssa vuorotellen illanistujaisia "Neljän tähden illallisen"-konseptilla ja minä vuorollani touhusin intialaisen illan ja oli muuten mahtava ilta, vaikka itse kehunkin! 
(ohessa suttuinen puhelinkuva, joka jäi valitettavasti ainoaksi todisteeksi :D )


Vaikka tarjoilujen puolesta kyseessä ei ollut tyylipuhdas thali, on idea sama: ateriaan kuuluu riisi, useampia vaihtoehtoja kastikkeita, kasviksia, leipää ja lisukkeita, kuten raidat ja chutneyt. Hindulaisuuden myötä ruokapöytään ei nauta kuulu, ja kasvisruoka onkin yleisin vaihtoehto. Mutta esim. kana ja kala ovat myös usein käytettyjä ruuan valmistuksessa.



Jossain oli ilmiselvästi luettu ajatukseni ja eilen postiluukusta kolahtava Glorian ruoka&viini yllättikin iloisesti! (Kylmän talven lämmin Aasia ja etenkin Intian 12 parasta!)


DELHIcious! (huomaa erityisesti väkisin sylittelevä Nellikoira! :D)

Olisin toivonut että osaan tässä vaiheessa jo ilmoittaa sunnuntain menun, mutta koska huominen päivä kulunee selvitellessä löytyykö tästä kaupungista currylehtiä, jätän vielä tilaa vaihtoehdoille ja annan tämän nyt toimia lähinnä fiilistelypostauksena! :)

Leave a Comment

Post a Comment