Pages


Makumatka maailmalle #1: Intia (2/3) ja muuta sunnuntaipuuhastelua




Sunnuntaiaamun pulkkailut jäi välistä kamalan pakkassään johdosta, joten Bobby taltutettiin sohvalle sievästi istumaan ja viihtymään Cars-leffan parissa - kummisedälle kiitokset, oli aika nappi joululahja :D
 
Aloitin Intia-projektini jo aamupäivällä naan-leipien parissa. Vaikka tuoreus vähän kärsi, ajattelin että ehdin ne paremmin tekemään siinä vaiheessa päivää. Iltapäiväksi oli buukattuna synttärikutsut, joten ruuan laitolle ei jäänyt niin paljoa aikaa. Tosin viihdyttiin juhlissa niin hyvin, että päivällinen venähti lopulta illalliseksi :)

Bobby lähdössä synttärikutsuille :)


Tulin jo viime postausta kirjoitellessani siihen tulokseen, että jaan kunkin viikon jutun useampaan osaan - tämä ihan käytännön syistä, sillä kovin pitkien tarinoimisten kirjoittamiseen on aikaa vähän heikosti löydettävissä. Joten osassa 1 yleisesti muutama sana kyseisen maan ruokakulttuurista, osassa 2 itse kokkailupäivä ja kolmannessa ja viimeisessä osassa sitten vähän jälkipyykkiä asian tiimoilta.

Illan menuhun valikoitui dal makhani "alkukeittona" (joskin koostumukseltaan se enemmän muhennosta muistuttikin), kana-cashew-korma jasmiiniriisin ja mangochutneyn kera (chutneyn ostin ihan vaan valmiina kaupasta, vaikka ei senkään teko kovin vaivalloista ole), naan-leipää ja jälkiruuaksi mangolassia. Bhog keejeeae! ("Hyvää ruokahalua hindiksi!)
Reseptit jää nyt (teknisten ongelmien johdosta) huomiselle, mutta sitten aiheesta lisää!
 
Makumatka maailmalle: Intia

Leave a Comment

Post a Comment